Westfriesgasthuis Hoorn

Adresgegevens

Westfriesgasthuis
Maelsonstraat 3
1624 NP Hoorn
Telefoonnummer: 0229 – 257 257
Websites: www.westfriesgasthuis.nl en kinderwebsite.westfriesgasthuis.nl

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar de polikliniek Kind & Jeugd op het volgende telefoonnummer: 0229 – 257 540
Let op: Voor het maken van een afspraak heeft u een verwijsbrief van uw huisarts nodig.

Afdelingen

Op de volgende afdelingen wordt allergologische zorg aan kinderen verleend:

 • Polikliniek Kind & Jeugd (polikliniek 32)
 • Afdeling Kind & Jeugd (lift R, 2de verdieping)

Kijk voor meer informatie over deze afdelingen hier.

Welke zorg wordt geleverd?

 • Allergie Poli (Y. Thomasse en G. ten Tusscher):
  Bij klachten van of een vermoeden op een voedselallergie,  chronische galbulten en hooikoorts/huisstofmijt/dierenallergie of vermoeden op een allergie reactie op antibiotica kunt u met uw kind bij ons terecht. We werken samen met een gespecialiseerd verpleegkundige en een diëtiste (buiten het ziekenhuis) die gespecialiseerd is in voedselallergie.
  We verrichten zo nodig bloedonderzoek, vaak is bij vermoeden voedselallergie een voedselprovocatie nodig. Dit doen we in dagbehandeling op de kinderafdeling.
  .
 • Astma Poli (G. ten Tusscher en Y. Thomasse):
  Tijdens dit spreekuur richten we ons met name op mogelijk astma, hooikoorts/huisstofmijtallergie . Soms bezoekt uw kind alleen de kinderarts,  vaak combineren we het spreekuur met een longfunctie en een gesprek met onze astmaverpleegkundige voor uitleg over het ziektebeeld en de behandeling.

Ook voor adviezen en behandeling van eczeem kunt u met uw kind bij ons terecht.

Welke specialisten leveren allergologische zorg?

De volgende specialisten zijn betrokken bij de allergologische zorg:

 Mw.  Y. Thomasse, kinderarts

  Dhr. Dr. G. ten Tusscher, kinderarts

  Mw. J. Korlaar, gespecialiseerd verpleegkundige astma en eczeem

Bij het Westfriesgasthuis vinden we dat goede zorg draait om aandacht. Vooral voor mensen. En ook aandacht voor de manier waarop we ons werk doen. We willen de allerbeste zorg geven en kijken door de ogen van de patiënt. Als opleidingsziekenhuis delen we kennis en ervaring. Het houdt ons scherp en zo blijven we ontwikkelen.

We zijn geworteld in West-Friesland en bieden zorg aan al haar inwoners, maar we richten onze blik ook voorbij de grenzen van onze eigen regio. Samenwerking met andere partijen, zoals ziekenhuizen, huisartsen en thuiszorg vinden wij voor goede zorg onmisbaar. Met elkaar zijn we in staat om de best mogelijke zorg te leveren. Bij ons werken bijna 2000 medewerkers en 148 medisch specialisten binnen 26 medische specialismen. Samen werken we hard om de 258.000 polibezoeken in goede banen te leiden.

Het Westfriesgasthuis is gevestigd in een modern en gastvrij gebouw met een groot nieuwgebouwd gedeelte. Ook in de zorgverlening is sprake van een continu vernieuwingsproces. Wij vragen onze patiënten naar hun ervaringen en maken gebruik van de Lean-methodiek. Lean is een manier van denken, doen en delen. Het geeft medewerkers, op ieder niveau, de kans om op een gestandaardiseerde manier te kijken naar verbeteren. Het Westfriesgasthuis is één van de meest gedigitaliseer­de ziekenhuizen van Europa (HIMSS stage 6) en is volledig NIAZ-geaccrediteerd.